Richtprijzen

Vooraleer u de prijzentabel bekijkt, lees even waardoor de richtprijs wordt bepaald.Een vaste prijs vooropstellen is onmogelijk. infeite heel redelijk als je rekent dat Een vacht vol klitten meer vraagt tijd dan een goed onderhouden hondenvacht.
Een grote hond vergt meer tijd en inspanning van de trimster dan een kleine hond.
Gecastreerde/gesteriliseerde honden hebben soms een moeilijkere vacht en dit vraagt dan ook soms meer tijd.
Indien uw hond vlooien heeft wordt er een suplement gevraagd variabel van 5 euro tot 15 euro naargelang de ernst van de zaak.
Moeilijke of angstige honden hebben soms een andere, voorzichtigere aanpak nodig.
Men kan bijgevolg op voorhand slechts richtprijzen geven en geen vaste prijs.
De werkelijke prijs kan slechts bepaald worden bij het zien van de hond. Natuurlijk kan men pas vaststellen hoe het gedrag is van de hond bij de verzorging. Dus daar moet men eveneens rekening mee houden.
Een zaak is zeker: hoe beter de vacht van de hond door u wordt onderhouden, hoe voordeliger de trimbehandeling, en hoe prettiger het voor uw hond is.
Als een hond echt volledig in de klitten zit zal ik kijken wat voor het welzijn van de hond het beste is. Dan zijn er twee opties:
* de hond ontklitten zonder dat hij pijn heeft. Dit kost tijd.
Bedenk dat te snel ontklitten synoniem is met een hond met (soms veel) pijn!
Ik heb geleerd voor hondentrimster en niet voor hondenbeul. Ik zal dus NOOIT kiezen
voor de te snelle ontklitting door gebrek aan tijd. Wel wordt er van u verwacht dat
u meewerkt door een volgende afspraak vast te leggen om dit te voorkomen.

* een tweede mogelijkheid is om de vacht zeer kort te zetten. Dit moet dan wel in de
mogelijkheid liggen van de vacht. Vb bij een Newfoundlander is dit uitgesloten omdat dit heel schadelijk is voor de vacht.
De vacht komt dikker terug en het wordt dus nog moeilijker voor later onderhoud. Zo komt men in een vicieuse cirkel.
Bij vb een malthezer of een bouvier die geschoren wordt is dit wel mogelijk.
Er wordt altijd zorg besteedt dat de hond er zo mooi mogelijk uitziet maar soms moet het schoonheidsideaal wijken voor het belang van de hond. Daarom is het moeilijk om een juiste prijs te geven door de telefoon en kan er enkel een richtprijs gegeven worden. wees niet bang om een afspraak te maken als uw hond helemaal in de klit zit, het zal een verlossing zijn voor uw hond. Wel zal er voorgesteld worden om de volgende afspraak vast te leggen om dit te voorkomen
Daarom is het moeilijk om een juiste prijs te geven door de telefoon en kan er enkel een richtprijs gegeven worden.

AUB!!! WAS UW HOND NIET MET KLITTEN. DAT MAAKT DE ZAAK ALLEEN MAAR ERGER DOORDAT DE KLITTEN ER NOG VASTER IN GAAN ZITTEN!!!

RICHTPRIJZEN
Deze prijzen zijn voor een volledige verzorging inclusief nagels knippen, oren schoonmaken, anaalklieren nakijken en eventueel ledigen, voor een regelmatig verzorgde hond en kunnen nog afwijken naar boven of naar beneden naargelang de duurtijd van de behandeling. Indien er veel klitten in de vacht zitten wordt er een meerprijs gerekend.