Meest gestelde vragen

 

Waarom wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?

De hond wordt vastgezet op de trimtafel, dat is voor zijn eigen veiligheid. Ze kunnen dan niet van de trimtafel springen. Soms krijgen de honden een buikband om. Zo’n buikband zorgt ervoor dat de honden blijven staan, wat noodzakelijk kan zijn voor de behandeling.

Wordt mijn hond verdoofd tijdens een behandeling?

Wees gerust, uw hond wordt niet verdoofd tijdens een behandeling. Dit fabeltje komt waarschijnlijk doordat de meeste honden erg moe zijn na het trimmen. Dit komt: ten eerste omdat honden het trimmen heel spannend vinden en ten tweede omdat ze een lange tijd achter elkaar moeten staan. Als ze weer thuis zijn, gaan de meeste honden gelijk slapen.

Bijten de honden u niet?

Het komt zelden voor dat een trimmer gebeten wordt en te maken krijgt met een agressieve hond. Indien nodig is er een muilkorf aanwezig. De honden gedragen zich meestal lief en rustig.

Als mijn hond geplukt wordt, doet dat dan geen pijn?

Als de vacht plukrijp is, dan doet dat absoluut geen pijn. Met plukrijp wordt bedoeld: dat de haren los zitten in de huid en dus makkelijk los laten. Met de hand of met een trimmes worden de haren verwijderd.

kan ik mijn hond ook alleen laten wassen?

Ja, dat kan. Het zal u zeker een hoop vuil en haar in uw badkamer besparen!!

Welke shampoo kan ik het beste kopen voor mijn hond?

Het beste is om u in de trimsalon door mij te laten adviseren. Er bestaan vele soorten shampoos voor verschillende vachten. Ik kan u de shampoo aanbieden die het beste bij uw hond past. Ook kan ik u adviseren over de soorten borstels en kammen.

Kan ik mijn puppy ook laten trimmen?

Een puppy kan voor het eerst getrimd worden als hij ongeveer 3 maanden oud is. Ik zorg ervoor dat uw puppy het trimmen niet als vervelend gaat ervaren en u kunt uw puppy helpen door hem gelijk vanaf het begin te borstelen. Doet u dit niet, dan kan uw puppy klitten krijgen. Bij de eerste afspraak zal hij ontklit moeten worden. Dit is niet aangenaam voor het dier. Wacht daarom niet te lang met de eerste afspraak.

Hoe zit dat in de winter en in een warme zomer?

Honden kunnen ook in de winter getrimd worden. Alleen met uitlaten moet er voor gezorgd worden dat uw hond goed in beweging blijft.
In de zomer willen vele mensen hun hond kort geschoren hebben. Bij honden zoals maltezers, poedels etc. is dat geen probleem. Maar bij sommige vachttypen zoals b.v. korte stokharige (labrador) is dit niet aan te raden. De vachtstructuur verandert hierdoor en de groeicyclus wordt dan verstoord. Ook voor poolhonden zoals de husky ‘s en keeshonden is dit niet goed. Als je bij deze honden herhaaldelijk kort scheert, bestaat de kans dat het haar pas na een aantal jaren terug komt. Dit komt omdat ze een vachtgroei cyclus van meer dan 2 jaar hebben. Mocht uw hond toch te kort geschoren zijn en de buitentemperatuur is hoog… koel dan uw hond door hem nat te sproeien met water. Let wel: in de zomer beschermt de vacht tegen de zon en de warmte.

Kan ik mijn kortharige hond ook brengen?

Kortharige honden kunnen heel goed behandeld worden in de trimsalon. De honden kunnen uiteraard gewassen worden en ik kan u adviseren over Verharen.

c.trimsalon@telfort.nl